Top
Architecture

Gentle and Air Structure transforms Brooklyn row home with “switchback” staircase

Brooklyn studio Gentle and Air Structure has overhauled an area residence utilizing a brand new structural stairwell to hyperlink collectively the entire inside under a skylight.

Switchback House by LANDA

The studio reconfigured the two,700­-square-­foot (251-square-metre) Switchback Home across the stairwell, which is constructed between massive white panels.

Metal beams had been inserted at every of the three storeys to bolster the present joists, doubling the staircase’s authentic opening and permitting higher visible connections throughout the completely different ranges.

Switchback House by LANDA

The design eliminates sure sections of the highest flooring, permitting gentle to pour down from a brand new 14-foot (four-metre) skylight overhead, and permeate by the entire inside.

Switchback House by LANDA

“The Switchback Home opens up the normal row home by changing a stacked stair with a switchback stair, and inserting a dramatic skylight atop the brand new vertical stair quantity,” stated Gentle and Air Structure, also referred to as L/AND/A.

The switchback design additionally removes a hallway that sometimes hyperlinks stacked stairs. The result’s a brand new 32-foot-high (10-metre) house that visually hyperlinks the three flooring. Different inside partitions had been ripped out to kind open-plan residing areas.

Switchback House by LANDA

Picket spools and railings on the present staircase had been changed with strong white guardrails to go with with the in any other case minimal interiors. American white oak strains the flooring, with different timber particulars all through including heat.

Switchback Home by LANDA

Upon getting into the home, is the white staircase whose slatted step design is barely revealed on the higher flooring. On the bottom ground are a lounge and a kitchen with eating space, that are separated by a storage space and powder room.

A big black pendant gentle by Brendan Ravenhill sits above the eating desk. Storage items are white, with decrease kitchen cabinetry in timber to match the ground, tables, and chairs. White marble strains the counter tops.

Switchback House by LANDA

A big bed room and a rest room will be discovered on the primary ground, whereas one other stage up are three rooms and one other rest room. These stacked ground plans reveal the slender footprint of the constructing, which has a non-public backyard on the again.

Positioned within the Brooklyn neighbourhood of Bedford Stuyvesant (Mattress Stuy), the house was constructed as a conventional row home within the 1880s.

“Townhouses traditionally are typically darkish, slender and divided areas, with every ground visually disconnected,” stated a press release from Gentle and Air.

Switchback House by LANDA

The agency discovered to it in disrepair, with a lot of the historic detailing eliminated. “The unique format had been reworked through the years right into a rooming home with a number of small flats, eroding the unique grandeur of the house,” stated Shane Neufeld, an architect on the agency.

“This was a chance to strive one thing new ­to rethink what a townhouse within the metropolis might be,” he added.

Switchback House by LANDA

Altering a staircase is a typical a part of property renovation in New York Metropolis, as seen at a Brooklyn townhouse overhauled by GRT Architects, a spacious Tribeca residence revamped by Sprint Marshall and a West Village penthouse house up to date by TBD.

Nevertheless, for comparability, the unique staircase was retained when White Arrow just lately redid the interiors of a row home in Queens.

Images is by Kevin Kunstadt.